Cum să ștergi permanent contul de Gmail

Deși mulți susțin că Gmail este cea mai bună platformă de e-mail existentă, există și aceia care nu sunt de acord cu acest lucru. Fie că e vorba de email-urile promoționale, de diferitele etichete, sau pentru că sunteți îngrijorat de securitatea voastră, este posibil ca Gmail să nu fie cea mai bună opțiune de email pentru oricine.

Din fericire, există o modalitate simplă de a vă șterge contul, dar dacă utilizați servicii Google pe alte platforme (cum ar fi YouTube sau căutarea Google), este mai bine să verificați dacă restul informațiilor voastre nu vor fi șterse.

(Dacă doriți să ștergeți toate conturile Google, stați liniștiți, puteți face acest lucru. Cu toate acestea, acest articol este orientat către cei care doresc pur și simplu să șteargă doar contul de Gmail.)

AVEȚI GRIJĂ: Fiecare clic, fiecare distribuire și fiecare descărcare pot fi urmărite, stocate și vândute ca informații către dezvoltatori de aplicații, furnizori de servicii de internet și companii de telecomunicații. Doar serviciile precum NordVPN vă pot proteja și preveni colectarea și vânzarea datelor sensibile către terți.

Înainte de a șterge definitiv contul vostru de Gmail, există câteva lucruri de luat în seamă și de verificat:

  1. Dacă contul vostru de Gmail este asociat cu orice conturi social media, nu veți mai putea să recuperați sau să resetați informațiile conturilor respective. Acestea includ Facebook, Youtube, iTunes, Instagram, etc. Înainte de a vă șterge contul, creați un cont alternativ de e-mail pentru a muta totul acolo.
  2. Dacă sunteți abonat prin e-mail la servicii pe care doriți să continuați să le citiți, va trebui să schimbați informațiile și în acele conturi
  3. Orice contacte sau informații stocate în Gmail vor fi pierdute. Este o idee bună să descărcați datele și să le arhivați în altă parte.
  4. Ștergerea contului Gmail nu va elibera numele vostru de utilizator. Deci, dacă veți doriți vreodată un cont nou de Gmail, veți avea nevoie de un nou nume de utilizator.
  5. Ștergerea contului vostru de Gmail nu va șterge contul de Google, așa că veți avea în continuare posibilitatea de a accesa Drive și alte funcții Google, dacă doriți.

Acum că sunteți pregătiți, iată cum puteți șterge contul de Gmail. (Puteți efectua aceiași pași pe telefon.)

Pasul 1 – Conectați-vă la cont

Conectați-vă la contul vostru de Google utilizând myaccount.google.com și faceți clic pe Sign in. Introduceți detaliile contului de Gmail și faceți clic din nou pe Sign in.

Sign in to Google

Autentificați-vă la contul de Google.

Pasul 2 – Accesați setările contului

În pagina My Accounts, găsiți Account preferences. Acesta este, de obicei, în partea dreaptă a paginii sau în partea de jos, în funcție de dimensiunea ecranului. Faceți clic pe on ‘Delete your account or services’.

Data & Personalization

Pe pagina contului, alegeți Date și Personalizare.

Pasul 3 – Alegeți produsele pe care doriți să le ștergeți

Google vă oferă două opțiuni, să ștergeți un anumit produs sau întregul cont. Dacă doriți să scăpați doar de contul de Gmail, faceți clic pe Delete products.

Delete

Ștergeți un serviciu sau contul.

Deletion Options

Alegeți Ștergeți un serviciu Google sau Ștergeți contul de Google.

Vi se va solicita să reintroduceți parola și să vă conectați.

Confirm account deletion

Google vă va cere să vă autentificați încă o dată.

Pasul 4 – Ștergeți contul Gmail

Înainte de a continua, veți primi un avertisment final cu privire la ceea ce implică ștergerea contului vostru.

Final Confirmation

Pașii finali de confirmare pentru ștergerea contului.

Dacă sunteți gata să continuați, faceți clic pe Delete Gmail.

Pasul 5 – Deschideți noul cont

Veți primi un mesaj care vă va cere să deschideți un e-mail care a fost trimis la noua adresă principală de email. În partea de jos a mesajului, faceți clic pe butonul „OK, Got it”.

Pasul 6 – Confirmați status-ul

Veți primi un e-mail de confirmare. Verificați detaliile și faceți clic pe link-ul de confirmare. Se va deschide o pagină care vă va întreba dacă doriți să confirmați ștergerea contul de Gmail.

Introduceți parola și faceți clic pe „Confirm”. În final, veți primi un mesaj de confirmare că operațiunea a avut succes.

Este nevoie de ceva timp și o mulțime de pagini prin care trebuie să treceți, dar, ștergerea contului de Gmail nu este deloc dificilă.

Alertă de confidențialitate!

Te expui site-urilor pe care le vizitezi!

Adresa IP:

Locația:

Furnizorul de Internet:

Informațiile de mai sus pot fi folosite pentru a fi urmărit, selectat pentru reclame direcționate și monitorizat în mediul online.

VPN-urile vă pot ajuta să vă ascundeți informațiile pentru a fi protejați în permanență. Vă recomandăm NordVPN — VPN-ul Nr.1 din peste 350 de furnizori pe care i-am testat. Are criptare de nivel militar și funcții de confidențialitate care vă vor păstra securitatea online. Mai mult, oferă o reducere de 68%.

Vizitați NordVPN

Ți-a fost de ajutor? Distribuie!
V-a plăcut acest articol? Acordați-i o notă!
Nu mi-a plăcut deloc Nu prea mi-a plăcut A fost ok Destul de bun! Mi-a plăcut mult!
Votat de utilizatori
Comentariu Comentariul trebuie să aibă între 5 și 2500 de caractere
Vă mulțumim pentru feedback
Așteaptă! Nord oferă o reducere de 68% pentru VPN-ul lor